Är eToro en bra mäklare

etoroeToro är en av pionjärerna inom nischen social handel och erbjuder en specialtillverad handelsplattform där det är mycket enkelt att följa andra handlare – och låta andra handlare följa dig om du så vill. Vissa andra finanssajter har lagt till den här funktionen på sina plattformar i efterhand, men hos eToro genomsyrar den sociala biten hela grundkonceptet och det märks att social handel inte är någon liten extrafunktion de slängt till med vänsterhanden. Är man intresserad av social handel är eToro därför ett mycket bra val.

Värt att nämna är också att det går att använda sig av eToro utan att nyttja de sociala aspekterna.

Handelsplattformen hos eToro heter eToro CopyTrader och den inkluderar massor av specialfunktioner som underlättar social handel och gör att man kan få mer ut av den. Det är till exempel mycket smidigt att skräddarsy hur den sociala handeln ska fungera för just dig.

Står du och tvekar om du ska tillåta andra handlare att följa dig på eToro? Värt att veta är att om du blir populär och genererar tillräckligt mycket kopieringshandel kommer du att kvalificera för olika förmåner och belöningar hos eToro. Det kan till exempel röra sig om rabatter på spreads. Det finns dock en del krav att uppfylla; mer information om detta hittar du hos eToro och längre ned i denna artikel.

Handelsplattformen

eToro använder sig inte av någon av de stora handelsplattformar som brukas av många olika mäklare (t ex handelsplattformarna MT4 och MT5) utan har en egen skräddarsydd handelsplattform som skapats för just eToro. Handelsplattformen heter eToro CopyTrader och är perfekt för social handel på nätet. Den första versionen av eToro Copy Trader släpptes år 2010 men den har genomgått många uppdateringar och förändringar sedan dess.

etoro platform

Handel på mobila enheter

Handelsplattformen eToro CopyTrader finns tillgänglig som app för både iOS och Android. Du kan ladda hem apparna gratis från Apple App Store respektive Google Play.

Att använda eToro CopyTrader i mobilen fungerar bra oavsett om man använder mobiltelefon eller surfplatta, och plattformen anpassar sig automatiskt efter storleken på skärmen. Användargränssnittet fungerar bra även på små skärmar och är utformat för att det inte ska bli rörigt eller svårt att navigera ens på en liten mobiltelefonskärm.

Du har tillgång till funktioner som nyheter, kundtjänsten, copy-trading, bevakningslistor, etcetera även när du använder CopyTrader på mobila enheter.

När är handeln igång hos eToro?

Själva handelsplattformen eToro CopyTrader är tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. Vad man kan handla med varierar däremot, baserat på när de olika börserna och handelsplatserna runt om i världen är öppna.

 • Valutahandeln (FX trading) hos eToro är igång dynget runt, eftersom den globala FX marknaden är igång dygnet runt.
 • Handeln med värdepapper, till exempel aktier, följer öppettiderna för de handelsplatser där de handlas. Detta innebär till exempel att aktier i bolag som är noterade vid New York Stock Exchange kommer att handlas när NYSE är öppen, och så vidare. När en ny handelsvecka startar är det börserna i Oceanien och östra delarna av Asien som öppnar först, på grund av läget för den internationella datumgränsen.

Vad kan jag handla med hos eToro?

Exempel ur utbudet hos eToro:

 • Aktier från 950+ olika aktiebolag, med stor geografisk spridning
 • Drygt 50 olika Exchange Traded Funds (ETF:er)
 • Ungefär ett dussin olika index
 • Sju olika råvaror
 • 50+ valutapar (traditionella valutor)
 • Flera olika kryptovalutpr

Att komma igång med eToro

 • Du behöver inte välja mellan olika kontotyper hos eToro, utan alla som handlar med riktiga pengar hos eToro har samma kontotyp: eToro Standard Account.
 • Lägsta första insättning är 200 USD eller motsvarande. (För handlare i USA gäller 50 USD.)
 • Om du vill testa eToro innan du gör någon första insättning kan du öppna ett Demo Account. Du får då låtsaspengar som du kan använda för att helt utan risk utforska plattformen och se hur du gillar den. Vi rekommenderar alla att prova på eToro med låtsaspengar innan de tar steget till handel med riktiga pengar.

Vad är Popular Investor?

Popular Investor är ett program som handlare kan välja att delta i hos eToro. Kortfattat så innebär det att du ger andra handlare möjlighet att följa och kopiera din handel, och om tillräckligt mycket handel kopieras från din handel blir du belönad av eToro.

För att kunna delta i Popular Investor programmet krävs bland annat att du gör en insättning på minst 1 000 USD, vilket är betydligt mer än de 200 USD som är minsta möjliga första insättning till eToro. Vidare behöver du rekrytera minst en följare som kopierar dig i minst två månader med minst 500 USD i equity eller finance.

Ytterligare information om hur Popular Investor fungerar, vilka krav som gäller och hur du kan tjäna på programmet hittar du hos eToro.

Vad är Copy Portfolios?

Denna funktion låter dig kopiera hela portföljer som valts ut av eToro.

Kan jag förvara kryptovaluta hos eToro?

Ja, du kan skaffa en on-chain plånbok hos eToro och använda den för att förvara din kryptovaluta. Plånboken är en app som kräver antingen iOS-mobil eller Android-mobil. (Både mobiltelefon och surfplatta fungerar.) Appen för iOS laddar du hem från Apple App Store, medan appen för Android laddas hem från Google Play.

 • Det går att ha flera olika valutor i appen: Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum och Litecoin.
 • Det går att köpa, förvara och sälja kryptovaluta i appen.
 • Du kan använda appen för att växla traditionell valuta till kryptovaluta och vice versa.
 • För ökad säkerhet erbjuds multi-signature sign in.
 • Du kan titta på dina blockkedjetransaktioner utan att exponera din privata nyckel.

Får jag tillgång till hävstångshandel hos eToro?

Ja, eToro erbjuder hävstångshandel. Detta innebär att du lånar pengar från eToro för att genomföra dina affärer. Det är en riskfylld typ av handel eftersom du kan förlora mer pengar än vad du har i kontot.

Högsta möjliga hävstång är 1:30 men så stor hävstång är bara tillgänglig för vissa sorters handel.

Finns det verktyg för teknisk analys hos eToro?

Ja, hos eToro finns massor med matnyttigt för den som är intresserad av teknisk analys. Du får till exempel tillgång till bra charting-redskap samt djup historisk kursdata.

Hur kan jag nå kundtjänsten hos eToro?

Genom att använda e-postformuläret som finns på sajten.

När kan jag nå kundtjänsten hos eToro?

Kundtjänsten är bemannad dygnet runt på vardagar, däremot är den stängd på helgerna.

Man kan förstås skicka iväg sin förfrågan när som helst, men du kommer inte att få svar under helgen.

Insättningar och uttag

Vilka metoder kan jag använda?

eToro accepterar många olika transaktionsmetoder. Du kan till exempel använda de stora och välkända korten VISA, MasterCard och Diners. Exempel på tillåtna e-plånböcker är PayPal, Skrill, Neteller och Webmoney, samt mer nischade saker som Yandex och Chian UnionPay. Bank Wire Transfer är också en möjlighet. Kontrollera alltid transaktionskostnader innan du väljer metod.

Hur små insättningar kan jag göra?

För handlare i USA räcker det med 50 USD, men för oss i resten av världen är minsta möjliga insättning 200 USD eller motsvarande.

Hur små uttag kan jag göra?

Minsta möjliga uttag är 50 USD.

Vad kostar det att göra uttag?

eToro tar ut en uttagsavgift på 5 USD per uttag.

Till detta kan avgifter till transaktionsmetoden tillkomma.

Hur lång tid tar ett uttag?

Det brukar ta eToro tre bankdagar att hantera en begäran om uttag. Exakt när du får dina pengar beror också på vilken metod du använder.

Kostnader för valutaväxling

EUR/USD: 250 Pips
CAD/USD: 250 Pips
JPY/USD: 250 Pips
AUD/USD: 100 Pips
GBP/USD: 50 Pips
RMB/USD: 50 Pips
RUB/USD: 50 Pips

Om eToro

 • Företaget är hemmahörandes i Cypern, vilket är ett EU-land. Det måste följa både cypriotisk lagstiftning och de regler som gäller inom EU.
 • Företaget har licens från Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). Licensnumret är 109/10.