Hur man får en mer ordnad ekonomi

Alla vill ha mer pengar över i slutet av månaden och faktum är att de flesta lätt kan få det. Du har förmodligen en lång rad onödiga kostnader. Du har förmodligen även en lång rad kostnader som du kan sänka om du väljer att lägga lite tid och energi på att göra det. Detta är sant för alla. Det spelar ingen roll om du tjänar 10 000 eller 100 000 i månaden. Alla kan sänka sina kostnader och eliminera onödiga kostnader. Genom att göra det kan du ofta snabbt förbättra din ekonomi. Även små summor kan relativt snabbt göra en stor skillnad. På denna sida kommer jag ge ett antal tips på hur du kan sänka dina kostnader och få mer pengar över i slutet av månaden.

Se över dina utgifter

Alla spenderar som sagt pengar på saker som de inte behöver. Ibland kan små saker såsom kaffe vissa sig vara en betydligt större utgift än vad man tror. Det är därför en bra ide att föra en kassadagbok under en månad och se exakt vart ens pengar gå. Du kommer bli förvånad över resultatet och du kommer troligen inse att vissa av de saker du unnar dig som vardagslyx inte är värda hur mycket de egentligen kostar.

pengarDu bör även gå igenom dina telefon och internetabonnemang, ditt gymmedlemskap, din försäkringar och andra stående kostnader för att se om du inte kan sänka dessa kostnaden. Det är nästan alltid möjligt att spara pengar eller få bättre service för de pengar man betalar genom att byta till en konkurrent eller förhandla med sin nuvarande leverantör.

Packa en lunchlåda

Att packa en lunchlåda istället för att äta ute är kanske inte det mest glamorösa man kan göra med det kan spara mycket pengar varje månad. En positiv bieffekt om man väljer att packa en lunchlåda är att ens lunch då ofta blir mycket nyttigare än den mat man tidigare har ätit ute. Du kan ofta göra bättre mat med bättre råvaror betydligt billigare än vad det kostar när du äter ute. Det är med andra ord möjligt att lyxa till det lite med lunchlådan och fortfarande spara pengar.

Om du inte vill behöva äta ensam så kan du prata med några av dina kollegor. Det finns troligen flera andra på din arbetsplats som gärna skulle vilja spara pengar och som skulle vilja börja äta matlådor tillsammans. Om man vill göra det mer spännande kan man låta en person vara ansvarig för allas lunch en dag var. På detta sätt spenderar man mindre tid i köket och får pröva nya maträtter som man kanske inte skulle laga själv.

Samla dina lån

Om du har många små lån, kreditkortsskulder och konsumentkrediter finns det mycket pengar att spara genom att samla dina lån. Du kan ofta halvera dina månatliga lånekostnader genom att göra detta. När man samlar sina lån så tar man ett större lån som man använder för att betala av alla sina gamla lån. Detta gör att man bara får ett lån att betala av varje månad. Det nya lånet har normalt en mycket lägre månadskostnad än den kombinerade summa du tidigare betalade för alla lån. Det nya lånet kommer troligtvis även ha en betydligt lägre ränta. Detta beror på att det alltid är billigare att låna mycket pengar än det är att låna lite.

Sätt av pengar i början av månaden

För de flesta är det mycket svårt att ha pengar över i slutet av månaden. Det spelar ingen roll hur mycket pengar de har på kontot. De är slut några dagar innan nästa lön kommer. Av denna anledning är det en bra ide att sätta av pengar i början av varje månad. Genom att sätta av pengarna i början av månaden så finns de inte längre på ditt konto och du kommer undermedvetet anpassa dig till det faktum att du inte har dem. Du kommer minska på inköp utan att egentligen tänka på det och pengarna kommer räcka lika länge som de brukar. Skillnaden är att du nu du ett sparkonto som växer. Ett sparkonto som finns där om du råkar ut för en oförutsedd utgift så att du inte behöver ta ett dyrt snabblån.