Juridiskalänkar

Välkommen till IW. En webbkatalog som bara listar de absolut bästa sidorna inom varje nisch. Alla sidor som är listade på denna sida har granskats manuellt för att garantera att de är en av de absolut bästa svenska sidorna på området. Om vi är tveksamma om en sajt förtjänar att listas så väljer vi alltid att inte lista den. En webbsida behöver inte vara stor för att listas på denna sida men den måste erbjuda allt en besökare kan tänkas leta efter då de besöker sidan. Du kan läsa mer om våra krav för att lista en sida här

Våra Juridiskalänkar

Internet har gjort det mycket enkelt att hitta grundläggande juridisk information. Du kan hitta hela den svenska lagstiftningen online och det finns även massvis med webbsidor som berättar om dina rättigheter i olika situationer. På denna sida kommer vi att lista de absolut bästa mest pålitliga webbsidorna att besöka om du letar information om svensk lag.

Det är dock mycket viktigt att komma ihåg att Jurister använder språket på ett annat sätt än vad lekmän gör och det är möjligt att lagen inte säger vad du tror att den säger när du läser den. Mycket små skillnader i språkbruk kan ha stor betydelse för lagens mening. Det är också viktigt att komma ihåg att lagen regelbundet ändras så den information som du läser avspeglar kanske inte gällande rätt.

Det är därför alltid bäst att du rådfrågar en jurist eller advokat om du har ett juridiskt problem. Det är ofta en bra ide att kontakta kommunen eftersom de i många frågor har rådgivare som kan ge dig råd helt gratis. Dessa kan förklara gällande rätt och ge dig tips om vad du kan göra i just din situation. Vissa jurister ger även grundläggande rådgivning gratis. Dessa kan dock vara mer positivt inställda till din tolkning av situationen eftersom de vill bli anställda och p.g.a. att deras jobb är att försöka nå det resultat som du vill se. De flesta jurister kommer dock ge dig en ärlig analys av din situation.

På denna sida kommer vi även att lista guider som förklarar hur du själv upprättar vissa dokument såsom t.ex. samboavtal. Dessa avtal kan du lätt upprätta själv och det finns i normalfallet inget skäl till att anlita en tredje part för att göra det. Dessa guider kan spara dig mycket pengar.

Spotlight

Här kan du läsa mer detaljerade artiklar om våra favoritsidor. Vi pratar med sidornas ägare och frågar hur de gick tillväga för att skapa sina webbsidor. Vi frågar även om vad vi kan förvänta oss att se i framtiden